Незалежна українська студентська профспілка "Студентська Свобода".

Студентський рух в Україні пройшов досить не легкий шлях. Після розпаду СРСР та розвалення комсомольських об'єднань в молодих українців з'явилась чи не вперше унікальна можливість долучитися до формування нового, демократичного, українського, студентського самоврядування. І одразу ж ця можливість викликала чималий попит, зокрема і через те що серед інститутів соціалізації саме студентським організаціям найбільше довіряла молодь.
З кожним роком кількість молодіжних об'єднань зростає все більше, на сьогоднішній день в Україні налічується близько трьох сотень молодіжних студентських організацій. 
Проте немає жодної молодіжної організації, яка б належним чином могла засхистити права студентів.
І цьому на мій погляд є чітке пояснення:

По-перше студентські профспілки в університетах може очолювати людина, яка не обов'язково повинна бути студентом, чим власне і зловживають ті хто вже «пересидів на своєму місці не одного ректора».

По-друге студентські профспілки у вузах лобіюють виключно інтереси адміністрації, і аж ніяк не студентів. 

По-трете рівень студентських профспілок у вузах це збирання квітів на 8 березня, роздавання квитків в нічні клуби та збори грошей зі студентів.

По-четверте неефективні кадри одна і та ж людина може перебувати на одній посаді, і не боятись свого звільнення.

Ну і останнє це бюрократія, профспілки «тонуть в тонах паперу» бо мають суворо звітувати перед різними державними структурами за свої дії. Це віднімає купу часу й ресурсів. 

Альтернатива є? 
Проте не все так погано, оскільки в Україні існують і незалежні студентські профспілки які дійсно виконують свої функції, а не просто як інші створюють видимість роботи.
Однією із таких профспілок є «Студентська Свобода», яка заснована у 2008 році, як громадська організація. І спільно з іншими організаціями активно виступала проти дій екс-міністра освіти Табачника та вимагала його відставки. Активісти «Студентської Свободи» брали активну участь в протестних акціях «Вставай Україно» 2013 — го року та у революції Гідности 2014 — го. З початком російської військової агресії значна частина активістів відправилась на схід добровольцями, інша частина зайнялась волонтерством.

11-12 березня 2017 року у Києві тривав дводенний з’їзд незалежної студентської профспілки «Студентська Свобода». Активісти з багатьох областей України започаткували дієву студентську правозахисну формацію, незалежну від ректоратів. 
Під час з’їзду студенти обговорили нову концепцію роботи «Студентської Свободи» як профспілкової організації, визначили найближчі плани діяльності профспілки, презентували всеукраїнські й локальні проекти, зокрема «Академію політичної альтернативи» та «Центр допомоги студентам». З'їзд обрав керівні органи профспілки, а її головою став Влас Шмідт.  






















.
.
(Делегати з'їзду «Студентської Свободи» представники з 20 областей України).

Участь в робочому з'їзді профспілки взяв і голова партії Всеукраїнське Об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок.
У своєму виступі лідер націоналістів наголосив на важливості політичної активності студентів. 
                                                                                                                       


















.
.
(Голова ВО«Свобода» Олег Тягнибок).


«Політика – це мистецтво управління державою. Активізм «без політики» – це фарс і маніпуляція. Бо без політики нічого не може відбуватися. Політика – це, зрештою, є наше життя. В «Студентську Свободу» як раз входять молоді люди, студенти, які є політично активними, та ідеологічно є соціальними націоналістами. Це люди, які переконані в тих ідеях, які сповідує наша політична сила. «Студентська Свобода» ‒ це освічені молоді люди, які невдовзі підуть у виконавчу владу, стануть депутатами місцевих рад, парламенту та їхніми помічниками-консультантами. Зі свого боку «Свобода» повністю сприятиме вихованню якісних кадрів для управління державою», – підкреслив голова партії.  

В умовах тотальної корупції у вузах та соціальної незахищеності студентів, немає організації, яка б належним чином захищала їхні права. Саме тому «Студентська Свобода» закликає усю небайдужу молодь приєднуватись до лав першої, української, незалежної, студентської профспілки.


Контакти:
 vk.com/stud.svoboda.official
+380 (66) 808 24 92 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте